Case: De Kroon (Wijnegem)

Een voorbeeld van circulaire oplossingen
CIRCULAIR
Rond 1980 werd de zaak een eerste keer fel gemoderniseerd en kwam er ook een eerste verharde parking door middel van eurodals. Ondertussen werd de winkel nog eens vergroot, kreeg hij een nieuw jasje en besliste men om ook de parking terug onder handen te nemen. De platen die bij De Kroon lagen waren ondanks jaren gebruik nog steeds bruikbaar. Vanuit de ‘circulaire’ gedachte werden de platen terug gekocht door Eurodal en een tweede leven gegeven op een andere locatie. Een win-win voor alle partijen.

‘De degelijkheid van de eurodals laat hergebruik toe. Economisch interessant voor klanten en op en top circulair ’


ESTHETISCH
De parking was een belangrijk onderdeel van de vernieuwing van de winkel en moest esthetisch goed passen in het geheel. De klant hecht veel belang aan een positieve winkelervaring en de parking moest hier een verlengstuk van zijn. Het ontwerp, met gekleurde stroken om de parkeerplekken aan te duiden, geeft klanten de nodige structuur waardoor ze automatisch beter parkeren en de ruimte efficiënter benutten.

‘Een esthetisch ontwerp dat klanten beter doet parkeren’


HYDROPS
Initieel had de gemeente gevraagd om een groendak te plaatsen om zo op het gebied van waterafvoer aan de huidige regelgeving te voldoen. Echter, groendaken hebben een grote impact op de structuur van het gebouw en het opgevangen water is niet herbruikbaar. Eurodal stelde daarom voor om het Hydrops systeem te integreren in de parking.  Hierdoor moest de winkel structureel niet worden aangepast met lagere kosten als gevolg maar toch volledig conform de regels. De gemeente Wijnegem heeft de plaatsing nauwgezet gevolgd en achteraf positief geëvalueerd. 
 
‘Water opvangen, bufferen en laten infiltreren onder de parkeerruimte. Slim en efficiënt.’
 

Andere nieuws items

Case: Heylen Ceramics
Case: Heylen Ceramics
Project SHARE van Wim Tellier
Project SHARE van Wim Tellier
Ook eurodals in Walloniƫ - Papeterie de Genval
Ook eurodals in Walloniƫ - Papeterie de Genval
Case: Robotland
Case: Robotland