Case: Heylen Ceramics

Midden in het hart van de Rupelstreek haalt de familie Heylen al generaties lang het beste uit wat klei te bieden heeft. De huidige generatie steunt op 3 generaties kennis van gevelsteen en dakpannen om vandaag de bouwoplossingen van morgen te creëren. Naast gevelstenen, bieden ze ook dakpannen aan in een variatie van kleurschakeringen en veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

Voor de buitenverharding van hun bedrijfsterreinen koos Heylen Ceramics voor Eurodal. Binnen de samenwerking konden we merken dat passie, hoogwaardige materialen en innovatie, waarden zijn die we delen. We spraken erover met Jan Rombouts.

Jan, van waar ken je Eurodal of de ‘eurodals’ (vloerplaten)?

Jan: “Ik kende Eurodal al geruime tijd. Gerald Van Doren is voor mij geen onbekende dus als we gingen nadenken over de buitenverharding bij Heylen Ceramics, kwam Eurodal snel rond de tafel.“

Wat waren bij Heylen Ceramics de uitdagingen rond de buitenverharding? Of zaken waren jullie tegenaan liepen.

Jan: “Binnen onze branche en met het assortiment dat we hebben, is het logisch dat we over heel wat ruimte moeten beschikken voor stockage. Bij het plaatsen of vervangen van buitenverharding is het onmogelijk om dat allemaal ‘weg te toveren’. Dat was dus best wel een uitdaging. Bovendien rijden er continu heftrucks op de terreinen, de ondergrond moet daar ook voor een lange periode tegen bestand zijn.“

 

“Eurodals zijn onmiddellijk berijdbaar en belastbaar. Tijdens de plaatsing bleven we als bedrijf continu operationeel.”

 

Hoe verliep de uitvoering en plaatsing?

Jan: “De plaatsing is eigenlijk feilloos uitgevoerd, perfect binnen de timing ook. Bovendien kwamen we nooit in de problemen met onze stock. Aangezien de eurodals onmiddellijk berijdbaar en belastbaar zijn na plaatsing, moesten we gewoon wat schuiven met onze materialen en bleven we als bedrijf continu operationeel.”

Hoe vat je je ervaring met Eurodal samen? 

Jan: “We zijn zeer tevreden over de eurodals op onze terreinen. Het geeft onze een flexibiliteit om ons terrein indien nodig anders te gaan indelen. Bovendien zijn we steeds operationeel gebleven tijdens de plaatsing. Er staat nog een uitbreiding in de planning en ook voor die tweede fase gaan we kiezen voor Eurodal.”

Andere nieuws items

Ebema versterkt strategische positie door participatie in Eurodal
Ebema versterkt strategische positie door participatie in Eurodal
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Project SHARE van Wim Tellier
Project SHARE van Wim Tellier
Ook eurodals in Wallonië - Papeterie de Genval
Ook eurodals in Wallonië - Papeterie de Genval