Case: Robotland


Om het park voor te stellen en te bespreken hoe Eurodal z’n steentje (of plaatje) heeft bijgedragen, bespreken we met Seppe Vandekeybus van Robotland.
 
Hallo Seppe, vertel eens wat over Robotland.
Seppe: In ons gloednieuwe technologiepark willen we kinderen (en volwassenen) op een ludieke en leerrijke manier laten kennismaken met de meest innovatieve transport- en robottechnieken van dit moment. En dit uiteraard vooral op een interactieve manier. Je kan hier bijvoorbeeld in de cockpit van een vliegtuigsimulator kruipen, fietsen in VR (Virtual Reality) over de Grand Canyon, een drone acrobatische toeren in de lucht laten maken of aan de slag gaan met een robotarm. In Robotland ben je zelf aan zet!
Interactiviteit en fun staan bij ons centraal. Dus kom de technologie achter onze exhibits zeker eens ontdekken doorheen onze 6 thematische routes.
 
Van waar ken je Eurodal of de ‘eurodals’ (vloerplaten)?
Seppe: Als bouwkunde student op Thomas More Geel kwam ik wekelijks met de wagen voorbij de vestiging in Grobbendonk (langs de E313). Daar kan je moeilijk naast kijken. Binnen mijn opleiding, heb ik voor een schoolproject vervolgens ook eens informatie en prijzen opgevraagd. Dat was mijn eerste kennismaking en dat is blijven hangen.
 
Wat waren bij Robotland de uitdagingen rond de buitenverharding? Of zaken waren jullie tegenaan liepen.
Seppe: Onze filosofie binnen het park is dat alles flexibel moet zijn. Onze wegen moeten als gevolg dus ook perfect te verleggen zijn. Bijvoorbeeld als we in de toekomst een nieuwe of speciale exhibit willen creëren. Verder was een korte uitvoeringstermijn en levertermijn initieel ook cruciaal. De eurodals voldoen aan al deze vereisten.
 

“Eurodals zijn flexibel en laten ons toe om in functie van toekomstige exhibits onze wegen te verleggen.”
 

Wat waren de alternatieven? Waarom is er gekozen voor eurodals?
Seppe: Voor buitenverharding zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden. Gestort beton bijvoorbeeld maar dat was voor ons te permanent. Klinkers waren zeker ook een mogelijkheid maar om esthetische redenen kreeg Eurodal dan toch de voorkeur.
 
Hoe verliep de uitvoering en plaatsing?
Seppe: Zeer vlot! Door verschillende omstandigheden zijn de plannen tijdens het bouwproces een aantal keer gewijzigd. Het viel toen op dat wijzigingen steeds mogelijk waren door het flexibele karakter van de platen en de vakkundige plaatsers. Elke wijziging heeft uiteraard een impact op de timing maar zelfs dat bleef beperkt.
 
Hoe vat je je ervaring met Eurodal samen?  
Seppe: Voor de samenwerking had ik al het gevoel dat Eurodal voor zeer hoge kwaliteit stond. Dat gevoel is bevestigd doorheen het project. We zijn trots op ons park, het ziet er fantastisch uit, mede dankzij de eurodals. Daarbovenop komt de zeer familiale service en professionele werfopvolging. Kortom, een aangename ervaring.
 

“We zijn trots op ons park, mede dankzij de eurodals, ziet het er fantastisch uit, Daarbovenop komt de zeer familiale service en professionele werfopvolging”
 

Tot snel in Robotland!

Andere nieuws items

Case: Heylen Ceramics
Case: Heylen Ceramics
Ebema versterkt strategische positie door participatie in Eurodal
Ebema versterkt strategische positie door participatie in Eurodal
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Project SHARE van Wim Tellier
Project SHARE van Wim Tellier