Case: Theuma doors

Hallo Marc, vertel eens wat over Theuma 

Marc: Theuma is één van de grootste producenten van deursets (binnendeuren en kozijnen) in Europa en beschikt over 250 enthousiaste medewerkers verdeeld over België (Bekkevoort) en Nederland (Nijkerk). Met een innovatief en kwalitatief hoogwaardig productassortiment, een sterk productieapparaat én doorgevoerde digitalisering, willen we een betrouwbare partner zijn voor onze klanten. Een uitgelezen service voor, tijdens en na de oplevering is ons stokpaardje.

Van waar ken je Eurodal of de ‘eurodals’ (vloerplaten)?

Marc: Voorafgaand het project kende ik Eurodal eigenlijk enkel van naam. Ik passeer regelmatig langs hun site aan de E313 in Grobbendonk. Ons eerste idee was om de betonnen koer uit te breken om vervolgens een nieuw betonnen dek te laten gieten. Hiervoor heb ik een aantal bouwfirma’s gecontacteerd voor een kostenraming.

Na het binnenkomen van de eerste offertes, werd al snel duidelijk dat deze oplossing niet haalbaar was. Verder was het risico op vertragingen door het wispelturige weer te groot. De werken waren namelijk voorzien in de winterperiode. Ik moest dus op zoek naar een specifieke oplossing en zo is de firma Eurodal in beeld gekomen.

Wat waren bij Theuma de uitdagingen rond de buitenverharding? Of zaken waren jullie tegenaan liepen.

Marc: Er passeren over onze binnenplaats dagelijks zo’n 12 vrachtwagens én de leveringen moesten ook absoluut blijven doorgaan. Eurodal heeft daarop voorgesteld om de job te klaren op 4 werkdagen met een mogelijke uitloop in de daaropvolgende 2 weekends voor de afwerking.

Een bijkomende grote onbekende was de fundering onder het oude betonnen dek. Het was de bedoeling om de aanwezige fundering te hergebruiken om zo de aanvoer en afvoer van materiaal beperkt te houden, want de gekozen periode was niet ideaal.

 
“De werken moesten in een zo kort mogelijke tijdspanne uitgevoerd kunnen worden, met zo min mogelijke overlast voor de afhalingen. Eurodal heeft de job weten te klaren op 4 werkdagen.”
 

Wat waren de alternatieven? Waarom is er gekozen voor eurodals? 
Marc: Er zijn meerdere leveranciers van vloerplaten, maar Eurodal maakte al bij het eerste contact een zeer positieve en professionele indruk. Hun documentatie was duidelijk en de keuze van het type vloerplaat werd afgetoetst met de te verwachten wiellasten. De opbouw van de fundering werd besproken en zelfs de werkwijze voor het leggen van de vloerplaten. Hun manier van werken gaf me al vertrouwen in de firma maar door een aantal uitvoeringen te gaan bekijken, raakte ik ook overtuigd van een positief eindresultaat.
 
Hoe verliep de uitvoering en plaatsing? 
Marc: De planning werd echt perfect gevolgd. De bestaande 1116m² werden op twee opeenvolgende dagen uitgebroken en de fundatie werd op punt gesteld. Vervolgens werd get zand geleverd en konden de platen worden geplaatst. 
 
Hoe vat je je ervaring met Eurodal samen?  
Marc: Mijn totale ervaring is positief. Eurodal is correct in hun afspraken. Ze doen wat ze beloven, ook al is het in moeilijke omstandigheden. Zij mogen ongetwijfeld de volgende keer opnieuw meedingen voor een herstelling of aanleg van vloeren bij Theuma.


“Zoals beloofd is het magazijn steeds toegankelijk gebleven. De gehele opvolging is ook prima verlopen. 
 

Andere nieuws items

Case: Heylen Ceramics
Case: Heylen Ceramics
Case: Robotland
Case: Robotland
Gootplaten van Eurodal, voor waterafvoer bij buitenverharding
Gootplaten van Eurodal, voor waterafvoer bij buitenverharding
Case: GARE MARITIME site | 9000 M²
Case: GARE MARITIME site | 9000 M²