Ebema versterkt strategische positie door participatie in Eurodal

Het resultaat is een samenwerking die 100% Belgisch en 200% familiaal is. De nieuwe groep zal ruim 250 medewerkers tellen in de vestigingen in Zutendaal, Grobbendonk  en Rijkevorsel. Ebema heeft een omzet van 49 miljoen euro en Eurodal draait een cijfer van meer dan 8 miljoen euro. Er wordt gemikt op een groeitraject gebaseerd op kwaliteit, innovatie en klantgerichtheid.
 
Dit is geen overname, wel een participatie door twee bedrijven op basis van gelijkwaardigheid. Een participatie die een teken is van hoop en geloof in de toekomst. Een positief signaal in een periode van economische vertraging door  het Covid-19 coronavirus. Er zal verder geïnvesteerd worden in het productieapparaat, in innovatie en in marketing. Dit jaar nog voorziet Ebema grote investeringen in de vestiging in Rijkevorsel met de bouw van een extra hal voor maatwerk.
 
“Voor Ebema zijn de Eurodal-producten de perfecte aanvulling en verbreding van het Ebema-gamma in zowel de openbare als de particuliere markt. De strategische ligging van Eurodal dichtbij Antwerpen en tussen de Ebema-vestigingen in Rijkevorsel en Zutendaal is een pluspunt. De gesprekken maakten duidelijk dat onze missie, visie en DNA nauw aansluiten”, stelt Ludo Panis, gedelegeerd bestuurder van de groep Ebema, “Daarom zijn we zeer tevreden dat de zaakvoerders van Eurodal zelf met het voorstel kwamen om actief te blijven in het bedrijf. We denken dat we veel van elkaar kunnen leren en hebben de ambitie om samen nog grote stappen te zetten. Eén en één is hier zeker drie!”
 
Eigenaren van Eurodal Philippe Segers, Patrick Bynens en Gerald Van Doren over de participatie: “Wij hebben het gevoel dat met deze integratie van 2 mooie familiebedrijven ons kind de juiste (adoptie)ouders gevonden heeft. Wij zochten immers continuïteit voor ons bedrijf. In deze samenwerking kunnen we genieten van een grotere marktkennis en een breder productgamma om de groei te versterken. We geloven sterk in de mogelijkheden die dit zal geven voor proces- en productontwikkeling en kijken er naar uit om deel uit te maken van een grotere familie waarin we terugvinden wat voor ons een vereiste is: een gemeenschappelijke cultuur waarin medewerkers belangrijk zijn.”
 
Ebema-CEO’s  Sonja Kuypers en Bart Van Winkel: “Eurodal werkt met een efficiënt productieapparaat complementair aan dat van Ebema. Samen zullen we een zeer compleet gamma aan grootformaattegels en vloerplaten aanbieden. Van de basisversie tot de meest esthetische kwaliteit, en dat in verschillende afwerkingen. Daarnaast zijn er de innovatieve ontwikkelingen van Eurodal met Hydrops en Vélonet, die perfect aansluiten op ons Eco Solutions gamma voor de infiltratie van hemelwater. Zo kunnen we samen onze klanten beter bedienen. Ze krijgen meer keuze, kunnen  rekenen op dezelfde service en genieten van de diensten van een groter bedrijf met een zeer uitgebreid gamma in prefab materialen in beton.”
 
Ebema: ruimte verbeteren
Ebema verbetert ruimte. Het bedrijf maakt met haar prefab betonproducten buitenruimtes gezelliger, slimmer, comfortabeler, veiliger, mooier, groener en sterker. Voor mensen, overheden, bedrijven en organisaties. Dat doen ze met creatieve ideeën en elegante betonoplossingen. Maar vooral: met hart en ziel, sinds 1946.
 
Het productgamma voor de openbare markt wordt verdeeld onder de naam Ebema_LivingCity. Het uitgebreide totaalgamma voor tuin, terras en inrit wordt verkocht onder de naam Ebema_Stone&Style. Met haar dienstverlening via Ebema_CustomConcrete en Ebema_CreativeLab zet Ebema steeds meer in op maatwerk.
www.ebema.be
 
Eurodal: gedegen expertise
Al sinds de oprichting in 1982 produceert Eurodal een breed assortiment van innovatieve verhardingsoplossingen voor industriële omgevingen, publieke ruimtes en residentiële tuinen. Oerdegelijkheid is daarbij steeds het credo.
 
Eurodal produceert vloerplaten die ieder op hun manier antwoord geven op de verschillende verwachtingen en wensen. Daarnaast innoveren ze op het gebied van waterbeheer met de productgamma’s Hydrops en Vélonet. Alles wat ze doen gebeurt met een familiale spirit, gedegen advies en ondersteuning doorheen elk project. 

 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CONTACTGEGEVENS
Woordvoerder: Herwig Dessers
+32 496 57 66 82
Herwig.dessers@ebema.be
www.ebema.be
 

Andere nieuws items

Case: Heylen Ceramics
Case: Heylen Ceramics
Project SHARE van Wim Tellier
Project SHARE van Wim Tellier
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Case: De Kroon (Wijnegem)
Case: De Kroon (Wijnegem)