Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter

Deze prestigieuze prijs werd vorige week donderdag 29 november door Eurodal in ontvangst genomen.

Binnen de categorie ‘Precast in Landscape’ gaat de aandacht vooral uit naar projecten waarbij er voor de inrichting van openbare ruimtes grotendeels met prefab betonelementen is gewerkt. Het esthetische en functionele aspect wordt binnen deze categorie het meest gewaardeerd. 
Het winnende project bestaat erin dat de bestaande festivalterreinen van Rock Werchter gemoderniseerd en ingericht zijn als een aantrekkelijk landschapspark, dat buiten de festivalperiode het hele jaar door gratis toegankelijk is voor het publiek. De dreven in het park vormen tijdens het jaar een netwerk van wandel- en fietspaden en tijdens het festival vormen ze het raamwerk voor de inplanting van de kraampjes en functioneren ze als dienstweg.
Voor de verharding van de dreven in het park heeft Eurodal een unieke betontegel geproduceerd. De oppervlakte-afwerking van de betontegel bestaat uit drie verschillende texturen waardoor er op de wandelpaden een soort van 3-D effect gecreëerd wordt.
De jury acht het landschapspark Rock Werchter dan ook als een voorbeeld van hoe de toepassing van prefab beton een meerwaarde geeft aan het landschap. Het geeft weer hoe er op een esthetische manier kan worden omgegaan met beton en het benadrukt de multifunctionele inzet ervan. Ook het duurzame aspect van de betonnen vloertegel is onder de aandacht gekomen. De weg is zeer makkelijk opbreekbaar en de putdeksels zijn mooi ingewerkt en toch makkelijk te openen zonder in te boeten op toegankelijkheid.
Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid  gaan hand in hand met eurodals.
 

Andere nieuws items

Case: Heylen Ceramics
Case: Heylen Ceramics
Ebema versterkt strategische positie door participatie in Eurodal
Ebema versterkt strategische positie door participatie in Eurodal
Project SHARE van Wim Tellier
Project SHARE van Wim Tellier
Case: De Kroon (Wijnegem)
Case: De Kroon (Wijnegem)