Project SHARE van Wim Tellier

Week van het respect

In deze speciale tijden én nu in de week van het respect, kijken we graag nog eens terug op een mooi artistiek project waar we als bedrijf graag aan hebben meegewerkt.  

In de zomer van 2018 stelde fotograaf/ kunstenaar Wim Tellier zijn project SHARE voor, op het strand van Knokke-Heist. Binnen het project maakten Wim en z’n team een tijdlijn van 1 km lang met 600 foto’s. Elke afbeelding is een samenstelling van twee beelden die gecombineerd een verhaal vertellen over het onderwerp in kwestie. In een tweede fase werden dezelfde foto’s omgevormd tot één gigantisch woord, geschreven op een heel eenvoudige manier zoals een kind het zou doen… respect.

De unieke installatie was eerst te zien aan de Belgische kust maar kreeg later zelfs een mondiaal vervolg. De boodschap achter  het gekozen woord is even eenvoudig als sterk, Wim roept op tot respect. Respect voor alles en iedereen!

En in die boodschap kan Eurodal zich absoluut vinden. In onze hele bedrijfsvoering proberen we dit uit te dragen. Naar onze leveranciers, onze klanten, onze medewerkers alsook in hoe we omgaan met materialen en het aspect van duurzaamheid en circulariteit. Ergens in het kunstwerk van Wim zit een stukje Eurodal, een beeld van onze site vroeger en hoe ze ondertussen is geëvolueerd. Een mooi traject van jaren, dat enkel kon worden bereikt door waarden zoals respect hoog in het vaandel te dragen.

In deze week van het respect doen we dezelfde oproep als Wim. Heb respect voor de mensen rondom je. Sta stil bij de impact van je daden, zeker nu die in ‘Corona-tijden’ nog meer dan ooit verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Respecteer de natuur door bijvoorbeeld je mondmasker niet zomaar op de grond weg te gooien. Respecteer de bedrijven in je buurt door lokaal te kopen of eens te opteren voor een take-away maaltijd bij één van de gesloten resto’s. Er zijn manieren genoeg, elke dag opnieuw.

En onthoudt dat, zoals onze banner aan de E313 het zegt: “moeilijke wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen”! Samen komen we er wel door.
 

Andere nieuws items

Case: Heylen Ceramics
Case: Heylen Ceramics
Case: De Kroon (Wijnegem)
Case: De Kroon (Wijnegem)
Ook eurodals in Wallonië - Papeterie de Genval
Ook eurodals in Wallonië - Papeterie de Genval
Case: Robotland
Case: Robotland