Testimonial: Drankenhandel De Kroon

Drankenhandel De Kroon
Drankenhandel De Kroon gevestigd te Wijnegem is een familiebedrijf pur sang. Huidig zaakvoerder Luk Hannes is namelijk al de vijfde generatie ‘Hannes’, die het bedrijf al 109 jaar onder hun hoede hebben. De wortels van De Kroon liggen dan ook diep in de Wijnegemse geschiedenis en gaan zelfs terug tot de jaren 1600, toen het nog een brouwerij was. De oude labels van de flesjes ‘Oude bruine’ en ‘Nova’ sieren samen met enkele oude foto’s het huidige kantoor en staan symbool voor de passie en het ondernemerschap die de zaak blijven drijven.

Sinds jaren is de zaak getransformeerd tot een drankenhandel met ambitie die steeds is blijven groeien. Rond 1980 werd de zaak een eerste keer fel gemoderniseerd en kwam er ook een eerste verharde parking door middel van Eurodal platen. Recent werd de winkel nog eens vergroot, kreeg hij een nieuw jasje en besliste men om ook de parking terug onder handen te nemen.

 ‘het moest esthetisch passen in het geheel en het beste zijn voor onze klanten’

“De parking was een belangrijk onderdeel van de vernieuwing en moest esthetisch goed passen in het geheel”, vertelt Caroline, de vrouw van Luk Hannes, die mee de zaak beheert. “Daarbovenop hechten we veel belang aan een positieve winkelervaring en de parking moest hier een verlengstuk van zijn.”  In functie van de winkel moest een deel van de parking wel opgeofferd worden. Het ontwerp, met gekleurde stroken, geeft de klanten echter de nodige structuur waardoor ze automatisch beter parkeren en de ruimte efficiënter benutten.

 ‘de klanten zijn zelfs beter beginnen parkeren’

“Al van bij de start wisten we heel goed wat we wilden en bij de parking was de architect zelfs niet betrokken. We waren al jaren tevreden van de vorige platen en zijn dan ook direct met Eurodal rond de tafel gaan zitten”, vertelt Caroline. “Mijn man Luk wist goed wat nodig was qua ruimte voor de klanten en om vlot te kunnen werken. De mensen van Eurodal hadden dan weer de technische oplossingen om samen tot een mooi resultaat te komen”. 

Philippe Segers, medezaakvoerder van Eurodal vult aan, “de platen die bij De Kroon lagen waren ondanks jaren gebruik nog steeds bruikbaar. Vanuit de ‘circulaire’ gedachte kopen wij dergelijke platen terug om een tweede leven te geven op een andere locatie, een win-win”.

Initieel had de gemeente gevraagd om een groendak te plaatsen om zo op het gebied van waterafvoer aan de huidige regelgeving te voldoen. ‘Eurodal stelde echter voor om hun Hydrops systeem te integreren in de parking’ stelt Caroline. ‘Hierdoor moesten we de winkel structureel niet extra aanpassen, zaten we lager in kosten maar toch volledig conform de regels’. De gemeente, die nog niet vertrouwd was met deze oplossing, heeft de plaatsing dan ook nauwgezet gevolgd en positief geëvalueerd.  
 
Een bijkomende uitdaging tijdens het project was dat Luk en Caroline niet wilden sluiten tijdens de werken. “Om onze klanten te kunnen blijven bedienen wilden we de winkel geen enkele dag dicht doen”, vertelt Caroline. De legploeg van Eurodal zorgde voor een perfect geplande en gefaseerde plaatsing waardoor de parking slechts één dag niet toegankelijk was. Missie geslaagd.

 ‘we wilden tijdens de werken geen enkele dag dichtdoen en dat is dankzij Eurodal ook gelukt’

 

Andere nieuws items

Case: Heylen Ceramics
Case: Heylen Ceramics
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Eurodal wint de ‘FEBE Precast in Landscape Award 2018’ met Landschapspark Rock Werchter
Project SHARE van Wim Tellier
Project SHARE van Wim Tellier
Ook eurodals in Wallonië - Papeterie de Genval
Ook eurodals in Wallonië - Papeterie de Genval